Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamelsaus
-
250
g suiker
lub 250 g bruine suiker - 210 g room, min. 30% vet
- 1030 g water
- 1 tl citroensap (zie tip)
- 30 g boter, in één stuk (60 x 40 x 10 mm)
- 1 el azijn
Basis
- 250 g bloem, en iets meer om te bestrooien
- 140 g boter, in stukken
- 100 g suiker
- 1 ei
Vanilleslagroom
- 50 g suiker
- 1 vanillestokje, enkel het merg
- 300 g room, 35% vet, gekoeld
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1868.8 kJ / 446.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
400-500 g ui karameliseren
50min
Aardbeien- en chocoladetaart
3 Std.
Driekoningentaart met peren en rozijnen
1 Std. 50 Min
Kleverige toffeepuddings
Brak ocen
Hong Kong rijst met worst
Brak ocen
Witte chocolade cheesecake
16h
Zuiderse gebakken kip en zoete maïs
55 min
Pikante sinaasappelchocolade op een stokje
2 godz. 50 min
Lactosevrije milkshake
Brak ocen
Ovenschotel met pommes duchesses en groenten
1sa 15 dk
Mini champignon pasteitjes
1sa 45 dk
Mini kerstboompjes
45 dk