Taart met karamel en vanille
TM6

Taart met karamel en vanille

5.0 (1 ocena)

Składniki

Karamelsaus

  • 250 g suiker
    lub 250 g bruine suiker
  • 210 g room, min. 30% vet
  • 1030 g water
  • 1 tl citroensap (zie tip)
  • 30 g boter, in één stuk (60 x 40 x 10 mm)
  • 1 el azijn

Basis

  • 250 g bloem, en iets meer om te bestrooien
  • 140 g boter, in stukken
  • 100 g suiker
  • 1 ei

Vanilleslagroom

  • 50 g suiker
  • 1 vanillestokje, enkel het merg
  • 300 g room, 35% vet, gekoeld

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
1868.8 kJ / 446.5 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
49.8 g
Tłuszcz
25.9 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Błonnik
0.8 g
Sód
22.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy