Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamelsaus
-
250
g suiker
lub 250 g bruine suiker - 210 g room, min. 30% vet
- 1030 g water
- 1 tl citroensap (zie tip)
- 30 g boter, in één stuk (60 x 40 x 10 mm)
- 1 el azijn
Basis
- 250 g bloem, en iets meer om te bestrooien
- 140 g boter, in stukken
- 100 g suiker
- 1 ei
Vanilleslagroom
- 50 g suiker
- 1 vanillestokje, enkel het merg
- 300 g room, 35% vet, gekoeld
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1868.8 kJ / 446.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle met broccoli
15 min
Macaroni met ham en kaas
1h 20 min
Muntthee
25 min
Croquembouche met sinaasappel custard en donkere chocolade
Brak ocen
Buikmannetjes
1 godz. 30 min
Half bolletje vanille en karamel
Brak ocen
Verse kaas met walnoten en weibrood
12 godz. 15 min
Chocolade hazelnootpasta
2 godz.
IJskroon van meringue en frambozen
4h 10 min
Sinaasappelcake en chocolade topping
1 godz. 15 min
Zwarte spaghetti met garnalen
45min
Kaas uilen
Brak ocen