Urządzenia i Akcesoria
Chocoladetaart en gezouten karamel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 porties
Składniki
Chocolade zanddeeg
-
boter op kamertemperatuur, in stukken (1-2 cm), en meer om in te vetten125 g
-
suiker125 g
-
vanillestokje enkel het merg1
-
ei1
-
bakpoeder1 afgestreken tl
-
zout1 snuifje
-
cacaopoeder, ongezoet25 g
-
bloem200 g
Karamel gezouten boter
-
zachte boter in stukken90 g
-
zout (Fleur de sel)1 afgestreken tl
-
suiker100 g
-
room, min. 30% vet120 g
Chocolade-ganache
-
pure chocolade, 70% cacao in stukken of callets180 g
-
room, min. 30% vet160 g
Afwerking
-
hazelnoot granola3 el
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portie
Białko
5.3 g
Kalorie
2033 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
34.3 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
41.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gek op chocolade
10 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Appelcake
1 godz.
Zwarte woud kerstbuche
1 godz. 30 min
Zwarte woud taart met amarena kersen
5 godz.
Brownies
50 min
Profiteroles
2 godz.
Bosbessen cheesecake-ijs
14 godz. 35 min
Chocolade meringue en koffie karamel gebak
2 godz. 30 min
Pâté in korst
10 godz.
Eenvoudige appeltaart
45 min
Amandel Spritz-koekjes
1 godz.
Witte chocolade cheesecake
16 godz.
Chocolade toffee cake
2 godz.