Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolade zanddeeg
- 125 g boter op kamertemperatuur, in stukken (1-2 cm), en meer om in te vetten
- 125 g suiker
- 1 vanillestokje, enkel het merg
- 1 ei
- 1 afgestreken tl bakpoeder
- 1 snuifje zout
- 25 g cacaopoeder, ongezoet
- 200 g bloem
Karamel gezouten boter
- 90 g zachte boter, in stukken
- 1 afgestreken tl zout (Fleur de sel)
- 100 g suiker
- 120 g room, min. 30% vet
Chocolade-ganache
- 180 g pure chocolade, 70% cacao, in stukken of callets
- 160 g room, min. 30% vet
Afwerking
- 3 el hazelnoot granola
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2033 kJ / 486 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizzadeeg
1h
Pommes Dauphine
1h 40min
Chocolade sneeuwballen
1h
Koekjes met chocoladechips
50min
Driedubbele chocoladetaart
2h 30 min
Muffins met chocoladechips
1h
Chocolade toffee cake
2h
Caramel vanille bourbon saus
Brak ocen
Zwart-Wit Muffins
1h
Gestoomde citroencake
2h 20min
Pastaschelpen met verse tomatensaus en geitenkaas
45min
Napolitaanse cake
Brak ocen