Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g endívias
- 20 g gengibre cristalizado
- 40 g noz pecan
- 150 g talo de aipo cortado em pedaços (5 mm aprox.)
- 100 g maçã cortada em quartos
- 150 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 30 g maionese
- 2 c. chá de raspa de limão
- 40 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 1 c. chá de mel
- 1 c. sopa de tomilho, fresco, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 1 romã, só as sementes
- 10 g mistura de rebentos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 547.8 kJ / 130.9 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 333.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porridge
15 Min
Polenta com pesto de rúcula
45 Min
Salada de bulgur com romã
50 Min
Salada detox
15 Min
Salada iraniana com molho de abacate
15 Min
Legumes com bacon, abacate e ovo escalfado
1 Std.
Ciabatta com azeitonas
1 Std. 30 Min
Legumes em conserva
30 Min
Salada de quinoa com legumes
30 Min
Guacamole
10 Min
Coleslaw
10 Min
Salada de feijão, abacate e atum
20 Min