清白鍋-香蔥蛋雞+薑絲虱目魚+高麗菜肉粥

清白鍋-香蔥蛋雞+薑絲虱目魚+高麗菜肉粥

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 人份

Składniki

  • 絞肉
    100 克
  • 醬油 ,多備一些調味用
    1 茶匙
  • 米酒
    ½ 茶匙
  • 香油 ,適量
  • 去骨雞腿肉 (約兩塊),切大塊(約5公分)
    380 克
  • 1 茶匙
  • 米酒
    2 大匙
  • 蒜頭
    10 克
  • 洋蔥 (約半顆),切塊
    120 克
  • 高麗菜 ,切小塊(約2.5公分)
    200 克
  • 1300 克
  • 虱目魚
    1 片
  • ,切絲
    30 克
  • 青蔥 ,切蔥花,多備一點
    50 克
  • 鵪鶉蛋
    10 顆
  • 香麻油
    1 - 2 茶匙
  • ,洗淨瀝乾
    120 克
  • 醬油 ,調味用
    少許
  • 烏醋 ,調味用
    少許
  • 白胡椒粉 ,調味用
    少許
  • 香油 ,調味用
    少許

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 575.8 kcal / 2406.7 kJ
Białko 35.6 g
Tłuszcz 32.9 g
Węglowodany 30.1 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 308.1 g
Sód 279.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...