秋甲鍋-白酒蛤蜊+清蒸大沙公+南瓜杏鮑菇粥

秋甲鍋-白酒蛤蜊+清蒸大沙公+南瓜杏鮑菇粥

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 人份

Składniki

  • 南瓜 ,去皮切塊(5公分)
    200 克
  • 杏鮑菇 (約1小條或半大條),切絲
    50 克
  • 1300 克
  • 沙公 (約1斤),泡冰水使其昏睡後,刷洗甲殼(詳見要訣)
    1 隻
  • 新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨
    600 克
  • 九層塔 (約30克)
    1 把
  • 米酒
    50 克
  • ,洗淨備用(詳見要訣)
    120 克
  • ,依個人口味調整
    ½ 茶匙

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 405.2 kcal / 1693.8 kJ
Białko 46.4 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 47.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 503.6 g
Sód 1137.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...