
Urządzenia i Akcesoria
秋甲鍋-白酒蛤蜊+清蒸大沙公+南瓜杏鮑菇粥
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 人份
Składniki
-
南瓜 ,去皮切塊(5公分)200 克
-
杏鮑菇 (約1小條或半大條),切絲50 克
-
水1300 克
-
沙公 (約1斤),泡冰水使其昏睡後,刷洗甲殼(詳見要訣)1 隻
-
新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨600 克
-
九層塔 (約30克)1 把
-
米酒50 克
-
米 ,洗淨備用(詳見要訣)120 克
-
鹽 ,依個人口味調整½ 茶匙
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
405.2 kcal /
1693.8 kJ
Białko
46.4 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
47.8 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
503.6 g
Sód
1137.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

蒸鮮海鮮火鍋‧粥
6 Przepisów
Tajwan
Tajwan