![Chocolat chaud sur bâtonnet Chocolat chaud sur bâtonnet](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7CE3AADE-10F3-4692-91C6-1305EC2FA1B2/Derivates/d901077d2b4a31fe64584858fd1c7a49c83dd885.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 200 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- ¼ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- 30 g de cacao en poudre
- miniguimauves, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2480.9 kJ / 590.7 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 62.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cristallisation du chocolat
15 Min
Nougat de Montélimar
3h 30 min
Petits oursons guimauve-chocolat
4 godz.
Knuspertaler (petits gâteaux de Noël aux graines)
1h 30min
Sucre à la fraise tagada
5min
Cuillère à café de chocolat
3 Std. 25 Min
Sucre de Noël
1h 5min
Tablette de chocolat au blé soufflé
2h 40 min
Barquettes à la fraise
35min
Sucre pomme-confiseries au caramel
2h 15min
Barres chocolatées
1 godz. 10 min
Sundae au coulis de fruits rouges
13h