Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 150 g abóbora cortada em pedaços
- 150 g leite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 20 g açúcar
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de canela em pó
- 1 pitada de noz-moscada
- ½ c. chá de gengibre em pó
Recheio
- 200 g chocolate p/ culinária
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 20 g mel
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1171.2 kJ / 279.9 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 209.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gressinos de alecrim
Brak ocen
Creme de abóbora nutritivo
50min
Pão mediterrânico de alecrim
1 Std. 55 Min
Pão caseiro
2h
Folhados de Peru
Brak ocen
Bolo formigueiro
55 min
Doce de ginja
Brak ocen
Torta de limão com lemon curd
1 Std.
Tarteletes cappuccino
1h 40min
Salada Picada
10 Min
Canja de noodles
40min
Bolo de canela
40min