Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g leite
- 100 g açúcar
- 80 g manteiga
- 25 g fermento de padeiro fresco
- ½ c. chá de sal
- 410 g farinha tipo 65
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
- 1 ovo
- 2 c. chá de canela em pó
- 2 c. chá de erva-doce
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- 1 c. sopa de leite
- 4 passas de uva p/ decorar
-
2
ovos p/ decorar
lub 2 amêndoas da Páscoa - Granulado colorido q.b.
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2001.5 kJ / 478.4 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 333.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Azevias de grão
50min
Bolo de azeite da Beira Baixa
1h 10min
Compota de bacon
25 min
Bolo de morango em camadas -TM6
2h
Empadão de atum
1h 10min
Bolo de amendoim
35 Min
Argolas de limão e canela
2h 15min
Sopa de feijão e espinafres
30min
Ferraduras de amêndoa
45min
Sopa de entulho
1h 30min
Pasta de pimentos
35 Min
Queijadas de Sintra
2u. 40min