Lagarto alentejano

Lagarto alentejano

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
600 g

Składniki

  • leite
    80 g
  • açúcar
    100 g
  • manteiga
    80 g
  • fermento de padeiro fresco
    25 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • farinha tipo 65
    410 g
  • fermento p/ bolos
    1 ½ c. chá de
  • ovo
    1
  • canela em pó
    2 c. chá de
  • erva-doce
    2 c. chá de
  • gema de ovo p/ pincelar
    1
  • leite
    1 c. sopa de
  • passas de uva p/ decorar
    4
  • ovos p/ decorar
    2
    2 amêndoas, da Páscoa
  • Granulado colorido q.b.

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 478.4 kcal / 2001.5 kJ
Białko 14.1 g
Tłuszcz 15.8 g
Węglowodany 70.5 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 333.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...