Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g leite
- 100 g açúcar
- 80 g manteiga
- 25 g fermento de padeiro fresco
- ½ c. chá de sal
- 410 g farinha tipo 65
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
- 1 ovo
- 2 c. chá de canela em pó
- 2 c. chá de erva-doce
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- 1 c. sopa de leite
- 4 passas de uva p/ decorar
-
2
ovos p/ decorar
lub 2 amêndoas da Páscoa - Granulado colorido q.b.
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2001.5 kJ / 478.4 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 333.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de batata com brócolos e carne picada
1h 20min
Felisminas
45 Min
Areias do Sorraia
35 Min
Ferraduras
1u. 35min
Migas de batata à alentejana
45 Min
Tomatada
25 Min
Broas da estremadura
30 Min
Pão doce de canela
2 godz. 40 min
Bolinhos de canela
25 Min
Molho cremoso de café
Brak ocen
Pita shoarma com molho de iogurte e hortelã
1h 40min
Almôndegas de peru com abóbora
45 Min