Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 maçãs biológicas c/ casca, muito maduras e sumarentas (300 g aprox.)
- 150 g água (30°C)
- 200 g farinha tipo 65
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 750 kJ / 179 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Pão de mafra com massa-mãe
21h
Pão de água com massa-mãe
21h
Massa-mãe de centeio
120hod. 20min
Bijoux de trigo e centeio
15h 20min
Massa-mãe
360h
Pão pardo torcido
16 godz.
Pão saloio
1 Std. 25 Min
Vianinhas
14h
Massa-mãe em pó
24h
Pão Venezia
17h 10min
Pão de hambúrguer
1h 50 min.
Queijo fresco e pão de cereais
48 Std.