Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 maçãs biológicas c/ casca, muito maduras e sumarentas (300 g aprox.)
- 150 g água (30°C)
- 200 g farinha tipo 65
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 750 kJ / 179 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Pão de hambúrguer
1h 50 min
Pão de água com massa-mãe
21 Std.
Massa-mãe de centeio
120 godz. 20 min
Papo-secos com massa-mãe
48h
Pão pardo torcido
16 Std.
Pão Venezia
17h 10min
Massa-mãe em pó
24 Std.
Pão rústico
2h
Técnica Placas de lasanha
30 min
Massa-mãe
360h
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2h
Pão de mistura simples
3h 40min