Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo Gruyère
- 2 dentes de alho
- 50 g manteiga
- 400 g natas
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo caldo de galinha - 20 g mostarda de Dijon
- 650 g bolbo de aipo cortado em rodelas finas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de funcho
- 600 g cherne s/ pele e s/ espinhas cortado em cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3289 kJ / 786 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Borrego recheado com grelos e alheira e arroz selvagem com abóbora
3h 30min
Estufado de vegetais e fruta com caril
50 Min
Crepes de camarão
1 Std. 10 Min
Chutney de coentros e coco
35 Min
Carpaccio de polvo
2 godz. 40 min
Zoodles de atum
1 Std.
Peito de galo em papelote, manteiga de ervas e gengibre com jardineira
50 Min
Dip de curgete e sésamo
1 Std.
Soufflé de espinafres e espargos
1 Std. 30 Min
Ratatouille
40 min
Couve-flor gratinada com natas e coentros
40 min
Arroz selvagem com curgete e alho-francês
40 min