Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g orez cu bobul rotund, japonica
- 410 g apă, pentru înmuiat orezul
- 20 g ulei vegetal
- 1 cățel de usturoi
- 250 g carne de porc fără pielițe, tăiată fâșii (1 cm x 3-4 cm), zvântată cu hârtie absorbantă
- 1 linguriță condiment „5 arome”
-
10 - 12
ciuperci shiitake, proaspete, tăiate felii (aprox. 1 cm)
lub 10 - 12 ciuperci shiitake deshidratate, înmuiate timp de aprox. 20 minute înainte de gătire, scurse, tăiate felii (aprox. 1 cm) -
5
g vin de orez Shaoxing
lub 5 g oțet de orez - 10 g oțet negru din orez, Chinkiang
- 10 g sos de soia light
- 5 g sos de soia, negru
- 10 g sos de stridii
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- ½ - 1 linguriță piper alb măcinat, după gust
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1962.4 kJ / 469 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 901.5 mg
Alternatywne przepisy
Pilaf de porc cu orez sălbatic
1h 10 min
Tocăniță de cartofi cu carne de vită
1h 10 min
Amestec de legume prăjite (stir-fried)
30 min
Tocăniță de legume cu mămăligă cremoasă
50 menit
Copane de pui în sos picant puttanesca
2h 15 min
Aripioare de pui cu lămâie cu orez și legume
40 min
Chiftele din carne de vită și feta
1j 20 menit
Tocăniță de iepure (Gibelotte)
1 godz. 35 min
Ruladă cu 3 feluri de carne
2j 5 menit
Tocană de ciuperci și cârnați, cu arpacaș
55 Min
Caserolă cu orez și carne
1 Std. 15 Min
Curcan cu legume la borcan, cu orez
1h 10 min