Wersje kompatybilne
Tarte crumble de ruibarbo, frutos vermelhos e pera
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g amêndoa s/ pele
- 120 g manteiga
- 250 g farinha
- 130 g açúcar
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
Crumble
- 100 g manteiga
- 75 g açúcar
- 130 g farinha
- 1 c. chá de canela em pó
Recheio
- 400 g pera cortada em pedaços
- 350 g ruibarbo cortado em pedaços
- 50 g açúcar
- 250 g frutos vermelhos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2598 kJ / 621 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu
5h 20min
Cheesecake de mirtilos
5 godz.
Mahmoul com recheio de tâmara, pistácio e noz
2h
Brunch do Médio Oriente
Keine Bewertungen
Meia-lua de baunilha e caramelo
6h 25min
Pasteta
2h
Chutney de citrinos
1hod. 30min
Ketchup de tomate
1h 15min
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2j 30 menit
Crumble de ruibarbo e dióspiro
1h 10min
Baklava cheesecake
3j 30 menit
Crème brulée com coco e lima
1h 15min