Wersje kompatybilne
Tarte crumble de ruibarbo, frutos vermelhos e pera
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g amêndoa s/ pele
- 120 g manteiga
- 250 g farinha
- 130 g açúcar
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
Crumble
- 100 g manteiga
- 75 g açúcar
- 130 g farinha
- 1 c. chá de canela em pó
Recheio
- 400 g pera cortada em pedaços
- 350 g ruibarbo cortado em pedaços
- 50 g açúcar
- 250 g frutos vermelhos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2598 kJ / 621 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Alfajor
1 Std. 20 Min
Bolo salgado de bacon e tâmaras
1 Std.
Crepes com recheio de espargos
50 min
Grinalda de legumes assados
1 Std. 40 Min
Soufflés de bacalhau e espargos verdes
1 Std. 40 Min
Pequeno-almoço com compota de morangos e chia
8h
Risoto de espinafres e queijo azul
25 Min
Crocante de maçã
5 Std. 30 Min
Bolachas do advento
8h 40 min.
Crème brulée com especiarias
1 Std.
Crumble de banana e pera
30 Min
Crumble de maçã e framboesa
1 Std. 20 Min