Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 400 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
Creme de chocolate e avelã
- 50 g açúcar
- 100 g avelã s/ pele torrada
- 50 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 590.5 kJ / 141.1 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 4.1 mg
Alternatywne przepisy
Alho em conserva
15 Min
Gelado de menta e chocolate
24h
Bombons de licor
1 godz. 30 min
Molho de caramelo
15 Min
Bombons de avelã
50 min
Bombons de caramelo
2h
Gelados em copos de chocolate
12h
Mini ninhos de chocolate
1 godz. 30 min
Bombons de chocolate branco
2h
Crumble de noz com gelado de baunilha e molho de chocolate
40 min
Cake pops de chocolate branco
24h
Gomas sem açúcar
3h