Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- 600 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 200 g leite condensado
- 150 g leite de coco
- 50 g coco ralado
Cobertura
- 400 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços
- 100 g óleo de coco
- Coco ralado q.b. p/ cobrir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1687 kJ / 404 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Recheio de mascarpone e morango
5 Min
Naked cake
1 Std. 30 Min
Temperar chocolate
15 Min
Gelado de manga e leite de coco
8h
Recheio de abacaxi
10 Min
Chocolate com frutos secos
1h 5min
Éclaires salgados
1 Std. 30 Min
Panacota de cereja
3 Std.
Batido de cheesecake de morango
40 Min
Iogurte gelado de ananás e de morango
20h
Macarons de chocolate
2 Std.
Limonada de abacaxi e lima
5 Min