Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 60 g manteiga
- 30 g leite
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 50 g açúcar mascavado
- 130 g farinha tipo 65
Gelado
- 800 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 380 g leite condensado magro
- 60 g chocolate p/ culinária (44% cacau) picado grosseiramente
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2707 kJ / 648 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de chocolate
8 Std.
Gelado bicolor com praliné
8h 20min
Crepes de frango e molho de espargos
45min
Gelado de caramelo com crocante
8 Std.
Tortilha espiralizada - TM5
Brak ocen
Gelado de menta
12h
Bolos da Morávia
Brak ocen
Gelado mascarado
8 Std.
Gelado de chocolate branco com framboesa e pistácio
8h 20min
Gelado de menta e chocolate
24h
Gelado de chocolate branco
8 Std.
Gelado de doce de leite condensado
14h