Urządzenia i Akcesoria
Braised Eggs
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
6 piece
Składniki
Soft-boiled eggs
-
eggs B-sized, with shell6
-
water to fill to 1L mark
-
ice water for cooling eggs
Marinade
-
water900 g
-
nutmeg cracked open1
-
dried bay leaves2
-
Chinese black cardamom pod (cao guo) cracked open1
-
cinnamon stick1
-
star anise2
-
Sichuan peppercorns1 tsp
-
white onion cut in pieces100 g
-
dark soy sauce50 g
-
light soy sauce60 g
-
salt (about 1 tsp)5 g
-
sugar30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
168.1 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
305.8 kJ /
73.2 kcal
Tłuszcz
4.3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pork Belly In Shrimp Paste
55 min
Pumpkin Soup
25 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 h 5 min
Mock Fin Soup
35 min
Mushroom Meat Sauce
50 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 h 5 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Steamed Tapioca Kuih
50 min
Bubur Cha Cha (Coconut Milk Dessert with Sweet Potatoes)
40 min
Green Chillies With Pork Belly
25 min