Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soft-boiled eggs
- 6 eggs, B-sized, with shell
- water, to fill to 1L mark
- ice water, for cooling eggs
Marinade
- 900 g water
- 1 nutmeg, cracked open
- 2 dried bay leaves
- 1 Chinese black cardamom pod (cao guo), cracked open
- 1 cinnamon stick
- 2 star anise
- 1 tsp Sichuan peppercorns
- 100 g white onion, cut in pieces
- 50 g dark soy sauce
- 60 g light soy sauce
- 5 g salt (about 1 tsp)
- 30 g sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 305.8 kJ / 73.2 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 168.1 mg
Alternatywne przepisy
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
Brak ocen
Bee Hive Cake
2h 50min
Sea Coconut Braised Fish Maw Soup
25 Std. 10 Min
Chicken porridge with century egg
30 min
Stir Fried Prawns with Dragon Well Tea (Longjing Tea Prawns)
4h 10min
Hand Ripped Cabbage
20 min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 Std. 5 Min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 min
Green tea ice cream (TM6 only)
24h 30min
Rice Congee
4 Std. 5 Min
Dried Shrimp Sambal
55 min