Urządzenia i Akcesoria
Braised Eggs
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
6 piece
Składniki
Soft-boiled eggs
-
eggs B-sized, with shell6
-
water to fill to 1L mark
-
ice water for cooling eggs
Marinade
-
water900 g
-
nutmeg cracked open1
-
dried bay leaves2
-
Chinese black cardamom pod (cao guo) cracked open1
-
cinnamon stick1
-
star anise2
-
Sichuan peppercorns1 tsp
-
white onion cut in pieces100 g
-
dark soy sauce50 g
-
light soy sauce60 g
-
salt (about 1 tsp)5 g
-
sugar30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
168.1 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
305.8 kJ /
73.2 kcal
Tłuszcz
4.3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ayam Pongteh
30 min
Old Cucumber Soup
Brak ocen
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
German Cookies
1 godz. 10 min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2 godz. 25 min
Braised Duck With Sour Plum Sauce
2 godz. 35 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Dried Shrimp Sambal
55 min
Sliced Fish Tofu Soup
2 godz. 10 min
Demo Recipe 2 - Quick Steamed Buns
1 godz.
Homemade Pandan Kaya
55 min