Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soft-boiled eggs
- 6 eggs, B-sized, with shell
- water, to fill to 1L mark
- ice water, for cooling eggs
Marinade
- 900 g water
- 1 nutmeg, cracked open
- 2 dried bay leaves
- 1 Chinese black cardamom pod (cao guo), cracked open
- 1 cinnamon stick
- 2 star anise
- 1 tsp Sichuan peppercorns
- 100 g white onion, cut in pieces
- 50 g dark soy sauce
- 60 g light soy sauce
- 5 g salt (about 1 tsp)
- 30 g sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 305.8 kJ / 73.2 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 168.1 mg
Alternatywne przepisy
Hand Ripped Cabbage
20min
Lemonade
5 min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1h 30min
Lemonade
5 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25min
Stir fried broccoli with carrot
15min
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30 min
Braised Rice Wine Fish
20min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2 godz. 5 min