Urządzenia i Akcesoria
Braised Eggs
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
6 piece
Składniki
Soft-boiled eggs
-
eggs B-sized, with shell6
-
water to fill to 1L mark
-
ice water for cooling eggs
Marinade
-
water900 g
-
nutmeg cracked open1
-
dried bay leaves2
-
Chinese black cardamom pod (cao guo) cracked open1
-
cinnamon stick1
-
star anise2
-
Sichuan peppercorns1 tsp
-
white onion cut in pieces100 g
-
dark soy sauce50 g
-
light soy sauce60 g
-
salt (about 1 tsp)5 g
-
sugar30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
168.1 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
305.8 kJ /
73.2 kcal
Tłuszcz
4.3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Peach Gum Snow Fungus Dessert
Brak ocen
Pumpkin Soup
25 min
Ma Lai Koh (Steamed Caramel Cake)
1 godz. 15 min
Bee Hive Cake
2 godz. 50 min
Homemade Soy Milk
35 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Lemonade
5 min
Steamed Tapioca Kuih
50 min
Curry chicken
1 godz.
Dried Shrimp Sambal
55 min
Calamansi Juice
5 min