Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g long grain white rice, rinsed
- 2 tsp sesame oil, dark (roasted)
- 2 tsp salt
- 150 g fish fillets, cut in slices (1 cm)
- 150 g squid rings
- 200 - 250 g whole prawns, deshelled
- 1 tbsp fish sauce
- 1 pinch white pepper powder, adjust to taste
- 10 fish balls (total 150 g)
- 20 g Tianjin pickled cabbage (tung choy)
- 1500 g water
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yam Rice
45min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 Std. 30 Min
Braised Yee Mee
30min
White Radish Pork Rib Soup
3ч.
Homemade Fish Ball Soup
2sa
Chicken porridge with century egg
30min
Chicken Porridge
1h 10min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1hod. 25min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 dk
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 min