Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 fresh red chilli, cut in long pieces
- 10 g garlic cloves
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g sesame oil
- 1 Tbsp soy paste (see tip)
- 2 tsp rice wine
- 1 tsp black vinegar (see tip)
- ½ tsp sugar
- 10 g spring onion, cut in long pieces (3 cm)
- 30 g water
- 400 g fresh clams, scrubbed and de-bearded
- 10 g fresh basil leaves, plus extra for garnishing (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 898 kJ / 214 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Chicken porridge with century egg
30min
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40min
Nasi Lemak
45 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Sambal Petai Prawns
20min
Fast and easy stir fried mee hoon
20min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Sambal Belacan
10min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1 Std.
Curry chicken
1 Std.
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25 min