Stir-fried Clams

Stir-fried Clams

4.0 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 portions

Składniki

  • fresh red chilli cut in long pieces
    1
  • garlic cloves
    10 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    10 g
  • sesame oil
    10 g
  • soy paste (see tip)
    1 Tbsp
  • rice wine
    2 tsp
  • black vinegar (see tip)
    1 tsp
  • sugar
    ½ tsp
  • spring onion cut in long pieces (3 cm)
    10 g
  • water
    30 g
  • fresh clams scrubbed and de-bearded
    400 g
  • fresh basil leaves plus extra for garnishing (see tip)
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 26 g
Kalorie 898 kJ / 214 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...