Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 fresh red chilli, cut in long pieces
- 10 g garlic cloves
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g sesame oil
- 1 Tbsp soy paste (see tip)
- 2 tsp rice wine
- 1 tsp black vinegar (see tip)
- ½ tsp sugar
- 10 g spring onion, cut in long pieces (3 cm)
- 30 g water
- 400 g fresh clams, scrubbed and de-bearded
- 10 g fresh basil leaves, plus extra for garnishing (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 898 kJ / 214 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Chicken porridge with century egg
30min
Char Kway Teow
15 Min
Sugarcane Water Chestnut Drink
50min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20 Min
Nasi Lemak
45min
Shallot Oil
25 Min
Curry chicken
1 Std.
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min