Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de cerveza
- 50 g de agua
- 250 g de harina de espelta
- 1 pellizco de sal
Cebolla caramelizada
- 500 g de cebolla en octavos
- 20 g de aceite de oliva
- 30 g de brandy
- 30 g de azúcar moreno
- 1 pellizco de sal
Montaje
- 1 cucharadita de pimentón
- aceite de oliva
- 8 higos (cortados en cuartos o en rodajas)
- 80 g de sobrasada (en 8 trozos)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1414.3 kJ / 338 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 135.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con samfaina
1 godz.
Cocarrois mallorquines de repollo y coliflor
1 godz. 30 min
Coca de verduras
40min
Coca de verduras
30min
Pa amb oli mallorquín
4h 10min
Masa para cocas
1 godz.
Coca de ensaimada con sobrasada
10h 30min
Mini coca con ratatouille
25min
Coca de trempó de verano
1 godz.
Cocas de calabacín
2 godz.
Bizcocho o coca de cuarto
1 godz.
Pizza de cerveza con jamón ibérico, higos y rúcula
50min