Corona de hojaldre, pera y gorgonzola

4.4 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 raciones

Składniki

Peras salteadas
  • 400 g de pera (sin piel y sin semillas) en trozos de 3-4 cm
  • 20 g de mantequilla
  • 30 g de azúcar
Corona
  • 1 pera
  • 20 - 30 g de zumo de limón
  • 250 g de masa de hojaldre extendida, redonda
  • 100 - 150 g de queso gorgonzola en trozos
  • 1 huevo batido
  • 8 nueces en mitades
  • 8 - 10 ramitas de romero fresco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 295.1 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 1202 kJ / 287 kcal
Tłuszcz 18.9 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 28.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...