Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Kichererbsen, getrocknet, halbiert (Chana Dhal), siehe Tipp
- 1000 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 60 g Ghee
- 1 - 2 TL Chiliflocken, getrocknet und etwas mehr zum Garnieren
- 1 EL Garam Masala
- 1 TL Curry
- 1 Sternanis
- 2 - 3 EL Tamarinden-Paste
- 1 ½ EL brauner Zucker
- 150 g Tomaten, grob gewürfelt
- 30 - 50 g Limettensaft, frisch ausgepresst
- 1 TL Salz
- 1 Limette, in Spalten, zum Garnieren
- Koriander zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2662 kJ / 636 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 18.5 g
- Sód
- 690 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ayurvedische Tomatensuppe
30 min
Geröstete Möhrensuppe mit Petersilienpesto
1h
Indische Linsensuppe
45 min
Thai-Melonensuppe
4 Std.
Winterfrühstück: Möhren-Kokos-Porridge und herzhafte Pfannkuchen
1h 5min
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1h 10min
Dal Tadka
30 min
Rotes Linsen-Dal
1h
Lamm-Curry mit Kichererbsen und Spinat
16u. 50min
Kochbananen-Eintopf
45 min
Mapo-Tofu (麻婆豆腐)
20 min
Napa Kimchi
15 godz.