Urządzenia i Akcesoria
Dosa (Indische Reis-Bohnen-Fladen)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 16 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Basmati-Reis260 g
-
Urdbohnen, getrocknet geschält, halbiert (Urid Dal), siehe Tipp70 g
-
Kichererbsen, getrocknet geschält, halbiert (Chana Dal), siehe Tipp50 g
-
Bockshornkleesamen1 TL
-
Wasser1250 g
-
Zitronensaft30 g
-
Salz1 TL
-
Wasser (ca. 4-5 EL)50 g
-
50 g KokosölGhee50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1 mg
Białko
11 g
Kalorie
1937 kJ /
463 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
72 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Fermentieren
29 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Gefüllte Parathas
1 godz. 20 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Tikka-Paste
1 godz.
Sambhar
1 godz. 10 min
Dhal
40 min
Lamm Keema mit Erbsen
1 godz.
Paneer Makhani
1 godz.
Gemüsefüllung für Samosas
30 min
Quinoa-Linsen Mujaddara mit karamellisierten Zwiebeln
1 godz. 10 min
Kashmiri Reis
30 min
Dal Tadka
30 min