Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel
- 2 cditas de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1000 g de maíz pozolero, precocido
- 1500 g de agua
- 1 cdita de sal
- 1 chile poblano, sin semillas
- 1 chile jalapeño, sin semillas o al gusto (ver tip)
- 1 chile serrano, sin semillas o al gusto (ver tip)
- 500 g de tomate verde, en cuartos
- 175 g de cebolla blanca, en cuartos
- 4 dientes de ajo, pelados
- 115 g de hojas de cilantro, frescas, con ramas (aprox. 1 manojo)
- 10 g de epazote, fresco (aprox. 4 ramas)
- 5 g hojas de laurel secas, (aprox. 5 hojas)
- 1 cda de orégano seco
- ½ cdita de comino en polvo
-
40
g de concentrado de caldo de pollo
lub 3 cubitos de concentrado de caldo de pollo - 40 g de aceite
- 1300 g de caldo de pollo casero
- lechuga, picada al gusto
- cebolla, picada al gusto
- rábanos, en rebanadas
- limones, en cuartos
- tostadas, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 934.3 kJ / 223.3 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1096.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo TM6
30 Min
Caldo de queso
40 Min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 Min
Entomatadas de pollo
40 Min
Salpicón de res
1 Std.
Salsa martajada
50min
Enchiladas suizas
1 Std.
Pozole Rojo
1h 30 min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35 Min
Chilaquiles rojos
25 Min
Salsa roja de molcajete
10 Min