Cheesecake con Baklava (Black Diamond)

Cheesecake con Baklava (Black Diamond)

1.9 102 oceny
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 4 godz.
8 porciones

Składniki

Costra de galleta
  • 250 g de galletas tipo María®
  • 120 g de mantequilla
Cheesecake
  • 180 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 180 g de crema ácida
  • 10 g de jugo de limón recién exprimido
  • 5 g de esencia de vainilla
  • 30 g de harina de trigo
  • 570 g de queso crema
  • 100 g de azúcar
  • 4 huevos
Baklava
  • 100 g de nueces
  • 100 g de pistaches descascarillados
  • 100 g de cacahuates tostados sin sal
  • 15 g de canela en polvo
  • 240 g de azúcar
  • 160 g de agua
  • ½ cdita de agua de azahar
  • 1 rama de canela
  • 3 clavos de olor
  • cáscara de limón amarillo (de 1 pieza)
  • 20 hojas de pasta filo (phylo)
  • 120 g de mantequilla
  • 20 hojas de pasta filo

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 860.7 mg
Białko 23 g
Kalorie 5683.8 kJ / 1358.5 kcal
Tłuszcz 94 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 42.4 g
Węglowodany 112.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...