Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de mantequilla, sin sal, congelada y cortada en cubos pequeños
- 300 g de harina
- 90 g de agua, fría
- ½ cdita de sal fina
Relleno
- 200 g de azúcar morena
- 10 g de canela en polvo
- 1 cda de harina
- 20 g de leche
- 20 g de mantequilla, sin sal y al tiempo
Glaseado
- 150 g de azúcar glass
- 1 cdita de canela en polvo
- 30 g de leche
- 1 huevo, batido
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1550 kJ / 369 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Galletas glaseadas
1 Std. 30 Min
Galletas corazón
1 Std.
Conchas Gourmet
3h 15min
Pastel arcoiris
2h
Garibaldis de chocolate
50min
Mantenconchas
3h 15min
Galletas con chispas de chocolate
1 Std.
Hot cakes
25 Min
Pastel tropical
2h 40min
Glaseado de chocolate
10 Min
Pop-tarts caseras
1 Std.
Polvorones de Día de Muertos
1 Std. 10 Min