![Cheesecake de jamaica Cheesecake de jamaica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0A139473-5E0C-4A27-B419-B070B0A9762A/Derivates/c80c6bb7-f53e-4108-9cca-06324428f7ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 200 g de harina
- 1 cda de azúcar
- ½ cdita de polvo para hornear
- 1 pizca de sal fina
- 100 g de mantequilla sin sal
- 1 huevo
Cheesecake
- 15 g de flor de jamaica
- 245 g agua, y un poco más para espolvorear
- 90 g de azúcar
-
1
sobre de grenetina en polvo (7 g)
lub 2 cditas de grenetina en polvo - 150 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 190 g de queso crema
- 1 cdita de vainilla
- 60 g de frambuesas, y un poco más para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1202 kJ / 286.2 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 1 g