Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite en aerosol, la necesaria para engrasar
- cocoa en polvo, la necesaria para espolvorear
- 235 g de agua
Ingredientes secos
- 225 g de harina de trigo
- 70 g de cocoa en polvo
- 5 g de bicarbonato de sodio
- 3 g de polvo para hornear
- 2 g de sal fina
Batido de huevo
- 4 huevos
- 285 g de azúcar refinada
- 10 g de esencia de vainilla
- 190 g de mayonesa, natural
- 1000 g de agua, para lavar
Crema batida
- 100 g de mantequilla, en cubos
- 100 g de queso crema, en cubos
- 600 g de crema para batir (30-40% grasa), fría
- 180 g de azúcar refinada
- 15 g de esencia de vainilla
- 200 g de queso mascarpone, frío
- 400 g de fresas, sin tallo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1977 kJ / 471 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 331 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1h
Pastel de invierno decorativo
3 Std. 25 Min
Pastel de tres leches con rompope
2h
Pastel Texano
1h 30min
Red velvet
1h 30min
Bizcocho de zanahoria
1h 55 min
Pastel de chocolate
45min
Panqué de nuez glaseado
1h 30min
Strudel de manzana
1h 45min
Bizcocho de chocolate
1 Std. 40 Min
Pastel triple chocolate en capas
2h 30min
Pay de queso
6 Std.