Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 顆 柳橙 ,洗淨切片,裝飾用 (opcjonalnie)
- 400 克 龍虎斑魚片 (厚約0.3公分)
- 鹽 ,適量
- 白胡椒粉 ,適量
- 1 茶匙 米酒
- 1 顆 鹹蛋黃 ,切粒
- 400 克 水
- 10 克 香油
- 2 枝 蔥 ,切蔥絲
- 少許 香菜 ,切碎
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 845.6 kJ / 202.3 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 158.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 327.7 mg