Gallette des rois (senza glutine)

Gallette des rois (senza glutine)

5.0 5 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 200 g di burro congelato, a tocchetti
  • 100 g di farina di miglio
  • 50 g di fecola di patate
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 90 g di acqua
  • 3 g di sale
  • 1 g di gomma xantana (opcjonalnie)
Frangipane
  • 110 g di mandorle pelate
  • 100 g zucchero
  • 100 g di burro morbido, a pezzi
  • 1 uovo
  • 10 g di Rum
Terminare la preparazione
  • 1 tuorlo
  • 10 g di latte

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 162.3 mg
Białko 6 g
Kalorie 2180.5 kJ / 521.1 kcal
Tłuszcz 40.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 19.5 g
Węglowodany 34.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...