Polpette di agnello con focaccine batbout

Polpette di agnello con focaccine batbout

4.3 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Focaccine Batbout
  • 320 g di acqua
  • 2 cucchiai zucchero
  • 20 g di lievito di birra fresco
    1 cucchiaino colmo di lievito di birra disidratato, (8 g)
  • 10 g olio di oliva + q.b
  • 250 g farina
  • 80 g di farina integrale
  • 240 g di semolino di grano duro
  • 1 ½ cucchiaino di sale
Polpette di agnello
  • 4 spicchi di aglio
  • 5 - 6 rametti di menta fresca le foglioline, a piacere
  • 600 g di bocconcini di carne di agnello (2 cm)
  • 2 ½ cucchiaini di paprica piccante
  • 2 cucchiaini di cumino in polvere
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di pepe di Cayenna macinato
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 6 - 7 rametti di prezzemolo fresco le foglioline, a piacere
  • 600 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 200 g di acqua
  • 20 g olio di semi di girasole

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 46 g
Kalorie 4263 kJ / 1018 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 11 g
Węglowodany 111 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...