Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g di acqua
- 10 g di miele
- 10 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina tipo 0
- 250 g di semola di grano duro
- 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 604.6 kJ / 144.5 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 323 mg
Alternatywne przepisy
Balep korkun
1 Std. 30 Min
Msemen (Crêpes sfogliate marocchine)
1 Std.
Sfenj - donuts marocchini
3h
Briouats alla marocchina con miele e semi di sesamo
2 Std.
Zuppa harira marocchina
40 Min
Langos
5h 10min
Focaccia veloce in padella
40 Min
Taktouka (Insalata marocchina)
30min
Parker Rolls (panini soffici)
3h
Polpette di agnello con focaccine batbout
1 Std. 30 Min
Pane Roti
1 Std.
Pane arabo
3h 30min