Urządzenia i Akcesoria
Makhmar (Focaccia marocchina)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 pezzi
Składniki
-
280 g di acqua
-
10 g di miele
-
10 g di lievito di birra fresco
-
250 g farina tipo 0
-
250 g di semola di grano duro
-
10 g di sale
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
323 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
604.6 kJ /
144.5 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
30.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pane Roti
1 godz.
Carne di manzo speziata (Boboti)
1 godz. 15 min
Zuppa harira marocchina
40 min
Taktouka (Insalata marocchina)
30 min
Bibimbap (riso e manzo coreano)
1 godz. 30 min
Grießnockerl (gnocchi di semolino austriaci)
30 min
Sfenj - donuts marocchini
3 godz.
Briouats alla marocchina con miele e semi di sesamo
2 godz.
Polpette di agnello con focaccine batbout
1 godz. 30 min
Msemen (Crêpes sfogliate marocchine)
1 godz.
Pizza New York style
3 godz. 50 min
Focaccia classica ad alta idratazione
5 godz.