Wersje kompatybilne
Briouats alla marocchina con miele e semi di sesamo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno alle mandorle
- 250 g di mandorle pelate
- 80 g di zucchero
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 1 pizzico di sale
- 30 g di burro morbido
- 1 cucchiaio di acqua di fiori d'arancio
Terminare la preparazione
- 250 g di pasta fillo
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- 50 g di burro fuso
- olio per frittura
- 300 g di miele
- ½ cucchiaio di acqua di fiori d'arancio
- 2 cucchiai di semi di sesamo tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makhmar (Focaccia marocchina)
2h 20 min
Msemen (Crêpes sfogliate marocchine)
1h
Banana Split
55 min
Sfenj - donuts marocchini
3 Std.
Makroudh
2h
Unicorn Latte
15min
Dessert di riso al mango
55 min
Semifreddo al tè verde
5h
Torta di semola all'acqua di rose (Namoura)
1h
Torta banane e cioccolato
4 Std. 20 Min
Cocktail al cocco
15min
Torta Bimby® ai mirtilli
1h 15 min