Wersje kompatybilne
Briouats alla marocchina con miele e semi di sesamo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno alle mandorle
- 250 g di mandorle pelate
- 80 g di zucchero
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 1 pizzico di sale
- 30 g di burro morbido
- 1 cucchiaio di acqua di fiori d'arancio
Terminare la preparazione
- 250 g di pasta fillo
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- 50 g di burro fuso
- olio per frittura
- 300 g di miele
- ½ cucchiaio di acqua di fiori d'arancio
- 2 cucchiai di semi di sesamo tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka
16 godz. 30 min
Makhmar (Focaccia marocchina)
2h 20 min
Zuppa harira marocchina
40min
Harira
40min
Sfenj - donuts marocchini
3h
Polpette di agnello con focaccine batbout
1hod. 30min
Kofta
40min
Cupcake al profumo di lavanda
40min
Blueberry cupcake
1u. 55min
Pollo katsu con curry e riso
1h 40min
Pavlova
2h 45 min
Msemen (Crêpes sfogliate marocchine)
1h