![Spargeln mit Joghurt-Hollandaise Spargeln mit Joghurt-Hollandaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fb44d91e-396c-43a9-8761-dad152807c5a/Derivates/e2055735-7797-4fdf-bab0-26bd3d7f6129.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spargeln
- 600 g Wasser
- 950 g grüne Spargeln, unteres Drittel geschält
- ½ TL Salz
Hollandaise
- 80 g Butter, in Stücken
- 30 g Weisswein
- 10 g Aceto balsamico bianco
- 2 Eigelbe (siehe Tipps)
- ¼ TL Salz
- 150 g griechisches Joghurt nature
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1250 kJ / 301 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Bündner Gerstensuppe
55 min
Spargeln mit Quark-Tartarsauce
50 min
Forellen mit Gemüsereis
45min
Gemüsesalat Thermomix® Style
10 min
Rüeblisalat
15min
Randensalat
10 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min
Gschwellti (Gekochte Kartoffeln)
30min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min
Fruchtglace
5 Min
Zucchettibeilage
30min
Kartoffelstock nature
55 min