
Urządzenia i Akcesoria
Lauchwähe mit Schinken
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 Portionen
Składniki
Teig
-
Weissmehl300 g
-
feinkörniges Salz½ TL
-
Butter kalt, in Würfeln150 g
-
Eigelb1
-
Wasser eiskalt50 g
Belag
-
Gouda in Stücken200 g
-
Schinken, gekocht in Stücken150 g
-
Doppelrahm (45 % Fettgehalt)200 g
-
Eier4
-
schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen¼ TL
-
Salz, feinkörnig1 ½ TL
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
-
Lauch in Rondellen (5 mm)400 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
1130 kcal /
4728 kJ
Białko
37.2 g
Tłuszcz
81 g
Węglowodany
63.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Preiswert kochen
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria