Wersje kompatybilne
Schokoladenküchlein mit Mango-Sorbet und Passionsfrucht
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schokoladenküchlein
- 150 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao, in Stücken (3 cm)
- 120 g Butter, in Stücken (3 cm)
- 3 Eier
- 60 g Rohzucker, gemahlen
- 20 g Weissmehl
- ¼ TL Backpulver
Sorbet
- 50 g Zucker
- 1 Limette, Schale einer halben Limette, mit einem Sparschäler dünn abgeschält
- 300 g Mango, in Würfeln (1 cm), gefroren
- 1 Eiweiss
Fertigstellung
- 3 Passionsfrüchte, halbiert, Fruchtfleisch herausgelöst
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1946 kJ / 465 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schlorzifladen (Dörrbirnen-Tarte)
1h 35 min
Schokoladenküchlein mit flüssigem Kern
40min
Gin-Tonic-Sorbet
14 Std.
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Gazpacho
1h 15 min
Gemüsetatar
25 min
Himbeer- und Limettensorbet
10 min
Erdbeersorbet mit Basilikum-Schaum
5h
Erdbeer-Holunder-Tiramisu
3h 15 min
Kürbis-Orangen-Suppe
35 Min
Pannacotta mit Mango-Coulis
4 Std. 15 Min
Weisse Schokolade-Panna-cotta mit Passionsfrucht.
6 Std. 40 Min