Butter Chicken

4.9 163 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de filets de poitrine de poulet, sans peau coupés en dés (2-3 cm)
    500 g
  • de pâte tikka (voir conseil)
    100 g
  • de ghee (voir conseil)
    40 g
  • d'oignons coupés en quatre
    150 g
  • de gingembre, frais pelé et coupé en lamelles (2 mm)
    20 g
  • de coriandre, fraîche effeuillée
    10 g
  • gousses d'ail
    3
  • piments verts, frais coupés en deux, épépinés ou non
    2
  • de sel
    1 c. à café
  • de cumin en poudre
    2 c. à café
  • de coriandre en poudre
    2 c. à café
  • de poudre de curcuma séché
    ½ c. à café
  • d'eau
    100 g
  • de concentré de tomate
    70 g
  • de crème entière
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 632 kcal / 2642 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...