Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en deux
- 150 g d'abricots secs, dénoyautés, coupés en deux
- 500 g de chair de potiron p. ex. hokkaido, en morceaux
- 1 morceau de gingembre, frais (env. 3 cm), en fines tranches
- 100 g de graines de courge
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à café de poivre noir en grains
- 1 piment rouge, coupé en deux, épépiné, en fines lanières
- 2 clous de girofle
- 500 g de vinaigre de vin blanc
- 250 g de sucre de canne
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3029 kJ / 724 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 10.6 g
Alternatywne przepisy
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Strudel aux pommes et sauce vanille
1 Std. 20 Min
Brownies
45 min
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1h
Tourte au séré et aux fraises
2 Std. 50 Min
Biscuits fourrés type Oréo®
3h 50min
Flammekueche aux poires et gorgonzola
1h
Lasagnes classiques
2 Std. 5 Min
Pain plissé margherita
3h 15min
Mousse au Toblerone®
3h 10min
Muffins au lard
50min