Pasta tikka

Pasta tikka

5.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
1 Ricetta completa

Składniki

  • 40 g di semi di coriandolo
  • 40 g di semi di cumino
  • 5 - 6 peperoncini rossi secchi (ad es. Kashmiri), a piacere
  • 1 cucchiaino di pepe rosa in grani
  • 50 g di coriandolo fresco le foglioline e i rametti
  • 100 g di spicchi di aglio
  • 100 g di radice di zenzero fresco pelato, a fette (2 mm)
  • 220 g di olio vegetale + q.b. per conservare
  • 100 g di acqua
  • 100 g di succo di limone
  • 30 g di sale
  • 50 g di cipolla fritta croccante, già pronta
  • 140 g di concentrato di pomodoro
  • 1 cucchiaino di curcuma, secca, in polvere
  • 1 cucchiaino di peperoncino in polvere
  • 1 cucchiaino di garam masala (v. Consigli)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Ricetta completa

Białko 40 g
Kalorie 12222 kJ / 2921 kcal
Tłuszcz 242 g
Węglowodany 146 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...