Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di semi di coriandolo
- 40 g di semi di cumino
- 5 - 6 peperoncini rossi secchi (ad es. Kashmiri), a piacere
- 1 cucchiaino di pepe rosa in grani
- 50 g di coriandolo fresco, le foglioline e i rametti
- 100 g di spicchi di aglio
- 100 g di radice di zenzero fresco, pelato, a fette (2 mm)
- 220 g di olio vegetale + q.b. per conservare
- 100 g di acqua
- 100 g di succo di limone
- 30 g di sale
- 50 g di cipolla fritta croccante, già pronta
- 140 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di curcuma, secca, in polvere
- 1 cucchiaino di peperoncino in polvere
- 1 cucchiaino di garam masala (v. Consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 12222 kJ / 2921 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 146 g
- Tłuszcz
- 242 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa olandese
Brak ocen
Curry panang
45 Min
Salmone su cavolo alla panna con patate al prezzemolo
Brak ocen
Chana masala
45 Min
Pollo piccante allo zenzero
45 Min
Panna acida
Brak ocen
Salsa allo yogurt all'albicocca e curry
Brak ocen
Pasto di 3 portate per 2 in 30 minuti
1 Std. 15 Min
Involtini estivi
30 min
Tortini mediterranei alle verdure
Brak ocen
Salsa olandese
30 min
Pancake americani
40 min