Riso e salsiccia di Hong Kong

Riso e salsiccia di Hong Kong

3.3 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
3 porzioni

Składniki

  • 250 g di riso a chicco tondo
  • 100 g di salsiccia cinese (vedere consigli), a pezzi
  • 50 g di piselli verdi, freschi o surgelati
  • 70 - 100 g di speck a cubetti
  • 10 g di salsa di soia chiara
  • 5 g di salsa di soia, nera
  • 360 g di acqua
  • 5 g di zucchero
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe bianco macinato
    ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • cipollotto tritato, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 796.4 mg
Białko 14.2 g
Kalorie 2054.5 kJ / 491 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 71.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...