Peperoni ripieni in salsa al pomodoro

Peperoni ripieni in salsa al pomodoro

4.7 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 3 - 4 peperoni rossi (250-300 g ciascuno)
  • 2 spicchi di aglio
  • 2 cucchiaini di basilico secco
  • 100 g di carota pelata e a pezzi
  • 1 - 2 pizzichi di pepe macinato
  • 150 g di olive verdi denocciolate
  • 60 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati
  • 30 g di filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
  • 500 g di carne trita mista
  • 80 g di vino rosso
  • 150 g di cipolla dorata in quarti
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di paprica dolce
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 60 g di uva passa

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 659.9 mg
Białko 20 g
Kalorie 1936 kJ / 463 kcal
Tłuszcz 31.7 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 19.1 g
Węglowodany 26.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...