Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 peperoni rossi (250-300 g ciascuno)
- 2 spicchi di aglio
- 2 cucchiaini di basilico secco
- 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato
- 150 g di olive verdi denocciolate
- 60 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 30 g di filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 500 g di carne trita mista
- 80 g di vino rosso
- 150 g di cipolla dorata, in quarti
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di paprica dolce
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 60 g di uva passa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1936 kJ / 463 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.1 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 659.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stufato di lenticchie
1h
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1h
Straccetti di pollo con noodles e verdure
45min
Polpette in bianco con purè di castagne
1 Std. 20 Min
Funghi champignon ripieni di zucca
1h
Medaglioni di broccoli e patate
1h 30min
Insalata nizzarda
30min
Uova alla scozzese (Scotch eggs)
1h
Uova alla triestina
30min
Zuppa di patate novelle, carciofi e scarola
50min
Minestra di orzo e funghi
1h
Sovracosce di pollo speziate alla birra
1h 30min