Pollo al limone e Parmigiano Reggiano con tagliatelle di zucchine

Pollo al limone e Parmigiano Reggiano con tagliatelle di zucchine

4.6 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 600 g di zucchine senza estremità
  • ½ cucchiaino di sale alle verdure
    ½ cucchiaino di sale
  • 600 g di filetto di petto di pollo, senza pelle a listarelle (3 cm)
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • 20 g di farina tipo 00
  • 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 100 g di porro a pezzi
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza e il succo
  • 150 g di brodo di pollo concentrato
  • 300 g di panna, qualsiasi tipo
  • ½ cucchiaino di paprica

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1218.4 mg
Białko 43.7 g
Kalorie 2618.6 kJ / 625.9 kcal
Tłuszcz 41.8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 21.3 g
Węglowodany 18.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...