Pantano de edamames con galletas de sésamo negro

Pantano de edamames con galletas de sésamo negro

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porciones

Składniki

Galletas de sésamo negras
  • 75 g de agua
  • 75 g de arroz negro glutinoso cocido y enfriado (ver tip)
  • ¼ cdita de sal
  • 18 g de harina de arroz glutinoso
  • 30 g de aceite de ajonjolí
  • 1 cda de semillas de ajonjolí tostadas negro
  • 1 cda semillas de ajonjolí negro
Dip de puré de monstruos
  • 210 g de edamames precocidos (ver tip)
  • 1 diente de ajo pelado
  • 1 ½ cda de aceite vegetal
  • 1 ½ cda de vinagre de arroz
  • 1 cdita de aceite de ajonjolí
  • 1 - 2 cdita de salsa de soya o al gusto

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 131 mg
Białko 5 g
Kalorie 787 kJ / 188 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...