![Costillas de cerdo a la BBQ en Cocción lenta Costillas de cerdo a la BBQ en Cocción lenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f4cd1d4eef2741cb85701b34335b400a/Derivates/5e11d1d81f9f99e70d6f81aed2808ffcc87f6a56.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa barbacoa
- 3 dientes de ajo, pelados
- 20 g de aceite
- 250 g de puré de jitomates maduros
- 120 g de agua
- 90 g de vinagre de vino blanco
- 70 g de azúcar mascabado
- 70 g de mostaza
- 30 g de salsa Inglesa
- 1 - 1 ½ cdita de chile molido, (cualquier tipo)
- 2 cditas de paprika, ahumada y molida
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 1 cdita de sal
Costillas de cerdo
- 700 g costilla de cerdo, cortado en trozos (3 cm x 10 cm) (ver tip)
- 15 g jengibre, cortado en rodajas (2 mm)
- 400 g agua
- 600 g de papas, en trozos (3 cm)
- ½ cdita de sal, o al gusto
- aceite de canola, para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4148 kJ / 991 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1591 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frijoles puercos a mi manera
25 Min
Pastel de Chocolate
3h
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Lasaña boloñesa
2h 30min
Costillas de cerdo agridulces
40 min
El mejor pavo navideño
4h 40min
Costillitas con salsa bbq de chipotle
1 godz. 30 min
Coditos con queso
35 min
Galletas “Levain Copy Cat”
1 godz. 20 min
Puré de papa y poro
40 min
Carlota de limón
5 Std.
Crepas
1 godz. 15 min