Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa barbacoa
- 3 dientes de ajo, pelados
- 20 g de aceite
- 250 g de puré de jitomates maduros
- 120 g de agua
- 90 g de vinagre de vino blanco
- 70 g de azúcar mascabado
- 70 g de mostaza
- 30 g de salsa Inglesa
- 1 - 1 ½ cdita de chile molido, (cualquier tipo)
- 2 cditas de paprika, ahumada y molida
- ¼ cdita de pimienta negra molida
- 1 cdita de sal
Costillas de cerdo
- 700 g costilla de cerdo, cortado en trozos (3 cm x 10 cm) (ver tip)
- 15 g jengibre, cortado en rodajas (2 mm)
- 400 g agua
- 600 g de papas, en trozos (3 cm)
- ½ cdita de sal, o al gusto
- aceite de canola, para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4148 kJ / 991 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1591 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filete de res con mantequilla de ajo a las hierbas Al vacío TM6
2 godz. 15 min
Costillitas con salsa bbq de chipotle
1 godz. 30 min
Costillas teriyaki
1 godz. 30 min
Chow Mein
55 min
Arroz con cerdo a las 5 especias TM6
50min
Lomo de cerdo relleno de dátiles con salsa de echalot
35min
Costillas Coreanas en cocción lenta TM6
4h 10min
Costillas de cerdo agridulces
40min
Cerdo braseado con salsa BBQ
1 godz. 30 min
Pollo entero a la cerveza
2 godz.
Kebabs de res con salsa bbq sudafricana (Monkey gland sauce)
2 godz.
Pulled pork con salsa bbq y ensalada de col en cocción lenta TM6
6 godz. 30 min