Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Buttermilch
- 200 g Wasser
- 10 g Salz
- 4 g Zucker
- 7 g frische Hefe
- 420 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 319 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 212 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Volle Kanne Vollkorn-Brot
17h
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
Weltmeisterbrot
5 Std.
Möhren-Müsli-Brot
2 Std. 30 Min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Buttermilch-Weckchen
1 Std. 30 Min
Dinkel-Seelen
9 Std.
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 Std. 30 Min
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 Std.
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 Std.
Baguettes auf die Schnelle
50 Min
Dinkel-Bürli
11h