![Backmischung für Vollkornbrot Backmischung für Vollkornbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d8d4f2912440f99e03dbe6b237470a44/Derivates/2fb3ccf1155b450b9f3fc88331acf3f104d62d74.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Weizen
- 100 g Haselnüsse
- 1 Pck. Trockenhefe
- 100 g Dinkelmehl Type 630
- 2 TL Salz
- 50 g Mohn
- 100 g Haferflocken, kernig
- 50 g Sesam
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 10498 kJ / 2509 kcal
- Białko
- 77 g
- Węglowodany
- 336 g
- Tłuszcz
- 114 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 74.9 g
- Sód
- 4684 mg
Alternatywne przepisy
Backmischung für Bananenbrot
10min
Haselnussaufstrich
20min
Kaffeezucker
5 Min
Backmischung für Schoko-Mandel-Kuchen
10min
Weihnachts-Cappuccino-Pulver
5 Min
Backmischung für Walnuss-Tomaten-Brot
10min
Backmischung für Brownies
10min
Kräuter-Zitronen-Salz
1 Std.
Möhrenbrot
2 Std.
Dinkel-Knuspermüsli
45min
Gewürzmischung für Ofengemüse
5 Min
Baguettes auf die Schnelle
50 Min