Wersje kompatybilne
Cubetti di patate dolci con fonduta al formaggio erborinato e noci
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di patate americane dolci, pelate e a tocchetti (2 cm)
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Fonduta al formaggio erborinato
- 100 g di formaggio erborinato a pezzi
- 26 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di burro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 gherigli di noci, spezzettati grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1413.3 kJ / 1413.3 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 391.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Granita al Rum
10min
Occhi del diavolo
40 min
Insalata wurstel, Emmental e ravanelli (TM6)
25 min
Petto d'anatra in salsa di zenzero e arance, purè di patate e fagiolini
1 godz. 10 min
Barbabietole pelate (TM6)
10min
Crespelle ai formaggi
2h 30min
Pollo speziato con Tabbouleh
Pas d’évaluation
Smoothie mirtilli e té matcha
10min
Pot au feu di pollo al miso a Cottura Lenta
1 godz. 45 min
Ripieno per torta di mele
45 min
Gnocchi al pesto di broccoli e basilico di Mattia Poggi
3h 30min
Pizza vegetariana veloce
50 min