Salmón al vapor con glaseado de soya y jengibre

Salmón al vapor con glaseado de soya y jengibre

4.8 321 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porciones

Składniki

  • 1200 g de agua
  • 1 ½ cdita de sal
  • 200 g de arroz jazmín
    200 g de arroz basmati
  • 2 cdita de jengibre en polvo
  • 4 pizcas de pimienta negra molida
  • 4 de filetes de salmón fresco, sin piel ni espinas (aprox. 100-150 g cada uno)
  • sal para sazonar
  • 200 g chícharos
    200 g de chícharos chinos
  • 10 g de jengibre pelado y en rebanadas (2 mm)
  • 80 g de miel de abeja
  • 30 g de salsa de soya
  • ½ cdita de ajo en polvo
  • 1 - 2 pizcas de hojuelas de chile seco
  • 10 g de cebolla cambray en rebanadas finas
  • 1 cdita de ajonjolí tostado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1536.3 mg
Białko 86.8 g
Kalorie 4618.3 kJ / 1103.8 kcal
Tłuszcz 54 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 62.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...