Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g de agua
- 2 cucharadita de sal
- 400 g de pasta seca, tipo penne
- 30 g de aceite de oliva, y un poco más
-
10
g de perejil fresco
lub 10 g de cilantro - 150 g de cebolla
- 200 g de jitomate triturado, enlatado
- 500 g de carne molida
- 1 cucharadita colmada de sal
- 1 pizca de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1722 kJ / 410 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espagueti a la boloñesa
50 Min
Bisteces a la mexicana
30min
Caldo de pollo con arroz
35min
Espagueti con salsa de tomate y atún
45min
Penne con espinaca y salchicha
30min
Arroz blanco con verduras
40min
Arroz Blanco
35min
Arroz blanco con verduras
40min
Arroz primavera
40min
Caldo de pollo con fideos
35min
Pasta con camarones
35min
Pasta con pollo y verduras al vapor
50 Min