Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava

Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava

2.6 19 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
12 porsiyon

Składniki

  • soğan ikiye bölünmüş
    200 g
  • enginar (çanak), orta boy, ayıklanmış, dörde bölünmüş
    2 adet
  • kuru bakla (ıslatılmamış ağırlığı 400 g), 1 gece önceden ıslatılıp süzdürülmüş
    400 g
  • su
    435 g
  • tuz
    2 tk
  • şeker
    2 tk
  • zeytinyağı yağlamak için ekstra zeytinyağı
    85 g
  • limonun suyu
    ½
  • portakalın suyu
    ½
  • rakı
    75 g
  • adaçayı yaprağı, taze süslemek için ekstra adaçayı
    4 - 5 adet
  • dereotu yaprağı
  • limon (opcjonalnie) dilimlenmiş, süslemek için
  • portakal (opcjonalnie) dilimlenmiş, süslemek için

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 8.5 g
Kalorie 863.5 kJ / 206.3 kcal
Tłuszcz 7.7 g
Błonnik 6.3 g
Węglowodany 20.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...