Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan peyniri, küp küp kesilmiş (3 cm)
- 1220 g su
- 300 g bal kabağı, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 1 yk sızma zeytinyağı
- ¾ - 1 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- 2 tutam karabiber, toz
- 30 g soğan
-
100
g domuz bacon, dilimlenmiş (2 cm)
lub füme dil, parçalara bölünmüş (4 cm) - 40 g tereyağı
- 320 g Arborio pirinci
- 60 g beyaz şarap, sek
-
1
yk ev yapımı sebze bulyon
lub 1 küp sebze bulyon (0.5 l için) -
60
g bezelye, dondurulmuş
lub 60 g bezelye, taze - maydanoz yaprağı, süslemek için
- Parmesan peyniri, traşlanmış, süslemek için
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1452 kJ / 345 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Humus
1h
Parmesanlı Bezelye Ezmesi
15 min
Avokadolu Humus
15 min
Domatesli Risotto
30 min
Tempura Sebzeler
40 min
Kanton Usulü Karidesli Pilav
50 min
Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava
2 godz. 55 min
Marine Somon, Kişnişli Mayonez
1h
Kırmızı Şaraplı Armut
3 godz. 20 min
Parmesan Peynirli Risotto
30 min
Uzakdoğu Sebzeleri Eşliğinde Beş Baharatlı Mantarlı Ördek ve Pirinç Pilavı
1 godz. 5 min
Köri ve Zencefilli Balkabağı Çorbası
50 min